Διαδραστικός και ηχητικός χάρτης των γλωσσών του κόσμου


mapa_lenguas_del_mundo

Μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα αυτόν τον φανταστικό διαδραστικό συνεργατικό χάρτη γλωσσών (https://localingual.com/) ο οποίος έχει αρχίσει να μετατρέπεται στην Βικιπαίδεια των γλωσσών. Αυτό το εργαλείο, που σχεδιάστηκε από τον πρώην μηχανικό της Microsoft, David Din, έκανε την εμφάνισή του στις 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Wired, ήδη μετρά περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και περισσότερα από 18.000 αρχεία ήχου.

Ως διαδραστικός χάρτης, επιτρέπει την ηχογράφηση οποιασδήποτε φράσης ή λέξης ώστε να προστεθεί στο χάρτη. Απλά πρέπει να προσθέσεις γραπτώς τη φράση στα αγγλικά, να τη μεταφράσεις στη μητρική σου γλώσσα και να την προφέρεις. Θα ανέβει αυτόματα στην αποθήκη δεδομένων και θα είναι διαθέσιμη για να μπορεί οποιοδήποτε άτομο να την ακούσει. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει στους επισκέπτες της πλατφόρμας να αξιολογούν κάθε απόσπασμα που έχει ανέβει με σκοπό την υπόδειξη της αξιοπιστίας κάθε πηγής.

Η ιδέα θα είναι πολύ χρήσιμη σε βάθος χρόνου, αφού μερικές γλώσσες και υπάρχουσες διάλεκτοι ακόμη δεν εμφανίζονται στο χάρτη. Ωστόσο, οφείλουμε να παραστήσουμε τον δικηγόρο του διαβόλου. Κι αυτό επειδή, όπως οποιοδήποτε εργαλείο στο οποίο ο καθένας μπορεί να ανεβάσει υλικό, δίνει πρόσβαση σε άτομα που ανεβάζουν ακατάλληλο περιεχόμενο. Ακόμη κι αν είναι βέβαιο ότι η αξιολόγηση κάθε αποσπάσματος από τους πλοηγούς μπορεί να υποδείξει αξιοπιστία έως ένα βαθμό δεν αρκεί για να φτάσει το 100%. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να ηχογραφήσει μόνο από σταθερό υπολογιστή ή από Android Smartphone, μιας και οι περιορισμοί της Apple δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να επισκεφτείτε την σελίδα, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Το να ακούσει κανείς τις διαφορετικές προφορές και τις μελωδίες της κάθε γλώσσας είναι μια απόλαυση για τα αυτιά και τα διψασμένα για γνώση μυαλά.

Μετάφραση Χρύσα Παπανικολάου

Πρωτότυπο κείμενο: https://www.blarlo.com/blog/es_ES/2017/02/22/mapa-interactivo-sonoro-las-lenguas-del-mundo/

Advertisements

About Chrysa

Soy una joven griega que quiere viajar por el mundo.
This entry was posted in Άρθρα στα Ελληνικά and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.