Ένας διαδραστικός χάρτης μας δείχνει την τέχνη του δρόμου της Μαδρίτης


Η αστική τέχνη, πιο προσιτή από ποτέ, μέσω ενός οδηγού που μας επιτρέπει να δούμε πού βρίσκονται μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και χρωματιστά έργα της Μαδρίτης.

Urban art. A granny and a man listening to music in a mural graffiti by AnimalitoLand

AnimalitoLand

Η τέχνη δεν κατοικεί μόνο στα μουσεία και τις εκθέσεις. Βρίσκεται επίσης στο δρόμο, στους τοίχους, στο μυαλό των ανθρώπων. Γι’ αυτό η αστική τέχνη έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επαναλαμβανόμενες μορφές έκφρασης για εκατοντάδες καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους σε κοινή θέα. Τέχνη προσιτή στον καθένα, με ελεύθερη είσοδο, διότι όπως λένε στο Estudio34: “Η τέχνη οφείλει να εμφανίζεται έτσι, ξαφνικά, τη στιγμή που λιγότερο το περιμένεις”.

Abstract mural graffiti by 3TTman_La Chute

3TTman

Αυτό το διαδικτυακό πρακτορείο μάρκετινγκ στη Βαρκελώνη έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό οδηγό Αστικής Τέχνης στη Μαδρίτη με περισσότερα από 100 έργα 40 καλλιτεχνών, ημεδαπών και διεθνών, από ομάδες όπως οι Boamistura, Animaland, Suso33, 3TTman και πολλές άλλες, ανάμεσά τους συγγραφείς και σκιτσογράφοι. Ένας χάρτης που θα μπορείς να τον κατεβάσεις στο κινητό (ή να τον συμβουλευτείς διαδικτυακά) και να κάνεις μια πλούσια διαδρομή στους δρόμους της Μαδρίτης απολαμβάνοντας κάποια από τα έργα που κοσμούν πληθώρα τοίχων, έργα που αποτελούν εδώ και χρόνια βασικό κομμάτι της εικόνας της πόλης.

Mural graffiti a wolf and some abstract parts by Sabek (en Getafe)

Sabek (en Getafe)

Χρωματιστές εικόνες, διεκδικητικά μηνύματα, χιούμορ, ποίηση, αφηρημένα σχέδια και ατελείωτα είδη μαζί στην ίδια πόλη και πλέον στο ίδιο αρχείο, χρήσιμο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους που τους ενδιαφέρει η εν λόγω καλλιτεχνική τάση.

Όλα αυτά συγκεντρωμένα σε έναν οδηγό όπου μπορούμε να εντοπίσουμε την ακριβή τοποθεσία που βρίσκονται αυτά τα έργα, όπως και μια μικρή περιγραφή της δουλειάς αυτών των καλλιτεχνών και εικόνες άλλων δημιουργιών.

Mural graffiti by Julieta XLF Naturalezas urbanas en Tabacalera, Madrid

Julieta XLF

Μια καινοτόμος και πρακτική πρωτοβουλία για να μπορούμε να δούμε δωρεάν και από κοντά την τέχνη που δεν βρίσκεται στα μουσεία. Αν και από το ίδιο το πρακτορείο Estudio34 διαβεβαιώνουν ότι αυτή η ιδέα δεν θα σταματήσει εδώ: “Σύντομα θα υπάρξουν χάρτες άλλων πόλεων, όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, η Λισσαβόνα, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη ή το Λονδίνο, όπου τόσο αυτοί οι ίδιοι καλλιτέχνες όσο κι άλλοι θα εκθέτουν επίσης τα έργα τους. Ο στόχος: να συγκεντρωθεί όλη η αστική τέχνη που κοσμεί τους δρόμους μας σε έναν ίδιο χάρτη κάνοντάς την προσιτή σε όλους.

Mural by Okuda

Okuda

Μετάφραση Χρύσα Παπανικολάου

Πρωτότυπο κείμενο: http://culturainquieta.com/es/arte/street-art/item/11786-un-mapa-interactivo-nos-muestra-el-street-art-de-madrid.html

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα στα Ελληνικά and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.